söndag 27 april 2014

Trädgårdsglamor


Lyxigare vattenslang får man leta efter! Företaget Garden Glory gör verkligen tjusiga slangar, munstycken och hållare. I synnerhet den här i form av ett horn tilltalar ju mig som jägare väldigt mycket. Slangarna säljs i flera olika färger, som till exempel svart, vitt och rosa. Guldfärgen är ny för i år, visst ser det läckert ut?! Som hämtat ur Desperate Housewives tycker jag, och jag skulle gärna äga någon av dessa.
 
Jag gjorde en snabb koll på nätet och såg att även Clas Ohlson säljer trädgårdsslangar i bland annat rosa, till en tredjedel av priset. Det får bli dagens budgettips.

Min egna trädgårdsslang är knallgul, jag undrar varför Garden Glory inte har valt den färgen ännu. Det kommer kanske nästa år.

/Linda
 
Screen Shot 2014-04-10 at 16.56.47

Foto: Garden Glory







 

tisdag 22 april 2014

Haga slott

Hoppas ni haft en skön påsk allihopa!

Här är inte så mycket tid över för pyssel eller bloggande för tillfället så det blir bara ett snabbt tips om dokumentärfilmen om Haga slott som visades på svt häromdagen. Missade ni det så visas den på svt play gratis en månad framöver. Vad fint slottet har blivit!

/Frida

torsdag 17 april 2014

Gardiner

Knytbandsgardinerna jag köpte förra veckan har nu kommit upp i vardagsrummet. Jag har inget behov av att allt ska vara vitt, vitt, vitt, men nu blev det helt rätt. Det passar bra ihop med lampan, och bryter av fint mot väggen som är målad i en ljusgrå nyans. Och förutom att det är fint med knytbanden så är det också praktiskt att kunna justera längden på gardinerna på det sättet. Skulle de krympa i tvätten så är det bara att hänga dem lite längre ner nästa gång. Nu börjar det bli en helhet i vardagsrum och matsal. Man blir ju aldrig färdig med att inreda så klart, men nu känns det trivsamt och mysigt. 

/Linda


lördag 12 april 2014

Årets pelargon

Häromdagen tog jag en tur till min lokala handelsträdgård och inhandlade lite vårblommor. Då möttes jag av ett hav av pelargonior, som marknadsfördes som "årets pelargon". Ja, tydligen finns det något sådant. Jag kunde ju inte motstå denna rosa-röda blomsterprakt så ner i vagnen hamnade "Moonlight Katy 13". Någon som vet hur man tänker när man namnger pelargonior? Nu står den i köksfönstret och ser alldeles månskensaktig ut :)  

/Frida






tisdag 8 april 2014

Nyckelring

Nu har det varit systuga här igen. Det blev ett ganska litet projekt, men ändå väldigt användbart. Jag har dubbelvikt en remsa som jag sytt ihop, och i den ena änden är det en kanal som jag har trätt nyckelringen i. Det var lite trixigt att få till kanalen men man får prova sig fram. Det är ju inga konstigheter att göra ett längre band att ha runt halsen, men jag hade bara en liten provbit av detta tyget så det fick bli som en remsa att hålla i. 

Ingen idé att ställa undan symaskinen, för nu har jag ett par gardiner som ska sys upp. Först tänkte jag köpa metervara, men vad glad jag blev när jag hittade ett par knytbandslängder istället. Men de är ju alldeles för långa så mitt nästa syprojekt får bli att sy upp dem. Jag ska visa er så snart det är klart! 

/Linda




fredag 4 april 2014

Vårblomstertips från syster!

Hej vänner!

Idag bjuder min syster på tips om ett blomsterarrangemang för utebordet. Visst ser det gudomligt ut? Krukan och blommorna är inköpta på Zetas i Stockholm. Har ni vägarna förbi huvudstaden så rekommenderar jag verkligen er ett besök på denna handelsträdgård. Zetas drivs av Victoria Skoglund som ibland dyker upp på tv med trädgårdstips. Vill ni följa hennes blogg så hittar ni den på lantliv.

/Frida