torsdag 30 januari 2014

Barnrumsinspo

Med ett nyinköpt hus så kan jag ju erkänna att jag tänker rätt mycket på inredning nu:) Det finns ju så många bra inredningsbutiker runt om i landet och även på webben. Idag tänkte jag tips er om några webbutiker som har fina saker för barnrum. Eftersom vi bor långt från stan så är det ju mycket smidigt att handla på nätet!

Först ut blir Mokkasin. Här gillar jag främst deras söta posters och filtar från Rio Rio. Vem skulle inte vilja krypa ner under en sån??

Nästa sköna butik på min lista är Miniroom. Är inte den här ugglelampan rätt häftig? Jag gillar också deras textilier från Fine little day, bl.a. den här kudden.

Min sista butik att tipsa om blir Littlephant. Här finns många färgglada saker till barnrum, bl.a. dessa wall sticker som ser ut som ballonger. Wall sticker är ju ett väldigt smidigt sätt att snabbt förändra ett rum på!

Hoppas ni hittar något ni gillar!

/Frida



söndag 26 januari 2014

Enkla galgar

Galgar i ståltråd har varit populärt ett tag, och jag gillar dem just för att man kan piffa till dem precis som man vill. Den här gången tog jag en bit tyg från en gammal gardin. Tyget är blommigt på vit botten, men det var mest färgerna jag ville ha. Mönstret syns ju inte direkt. Jag rev av en lång remsa som jag knöt fast i toppen på galgen. Sedan virade jag tyget runt ståltråden så att det täcker helt, hela vägen runt till toppen igen. Eftersom jag rev tyget så blir det lite trådigt, men då ser det bara lite lagom slitet ut. För att dölja skarven längst upp knöt jag en rosett av ett sidenband. Nu har jag något tjusigt att hänga min nya blus på, i väntan på att det blir vår! 

/Linda






onsdag 22 januari 2014

Vinterrea

Hej bloggvänner!

Har ni gjort något fynd på mellandagsrean i år? Jag tänkte tipsa om några sidor som fortfarande har rea om ni är intresserade utav att göra några inredningsfynd :)

Royaldesign har nyligen börjat sin rea och här hittar ni bl.a. Steltons termoskanna nedsatt 30 % och sköna fatboy nedsatt 20 %.

Blackballoon, som är återförsäljare av bl.a. Tine K och Day home, har nu också börjat sin rea. Här hittar ni dessa söta askar!

Olsson & Gerthel har också några fina produkter kvar på rean, bl.a. den här mysiga filten.

Hoppas ni hittar något ni gillar!

/Frida



lördag 18 januari 2014

Gå en kurs i vår?

De senaste dagarna har jag funderat på att gå någon rolig kurs. Kanske är det för att det är nytt år och man får lust att hitta på något nytt. Eller så är det för att det görs mycket reklam i dagarna för vårens kursprogram på olika studieförbund. Jag har hittat några kurser som verkar väldigt intressanta och som jag vill tipsa om, det kan ju vara fler än jag som funderar på detta.

Det hela började med att jag såg en annons för prova-på-kurser hos Flora Dekor, en floristskola mellan Alingsås och Vårgårda. I vår finns det helgkurser i både vår-och påskarrangemang och trädgård och design. Om du också tycker att det låter spännande så kan vi gärna gå tillsammans!

Som av en händelse så såg jag idag en notis om en webbkurs i det fantastiska ämnet inredning. Det är bloggerskan Hildur Blad som ligger bakom den, som snart kommer att lanseras. Info hittar du här. Det verkar riktigt roligt!

Förra vintern gick en bekant en kvällskurs i möbelsnickeri och gjorde en egen hallmöbel. Det var så inspirerande att höra om, och jag hoppas att jag får möjlighet att göra det också någon gång. Ibland kan man ju leta hur länge som helst efter en viss möbel och ändå inte hitta exakt det man vill ha, tänk vad roligt om man kunde snickra ihop den själv istället. Kolla med ditt lokala studieförbund om de erbjuder snickeri ifall du också blir sugen på detta.

"Gjuta i betong" brukar jag alltid kolla efter, och olika matlagningskurser känner jag ibland ett stort behov av. Är det någon av er läsare som har fler kurser att tipsa om?

/Linda


tisdag 14 januari 2014

Boktips!

Hemma hos oss har vi så mycket böcker och just nu planerar vi en bokhyllevägg. Jag tycker inte så mycket om fondväggar med supermönstriga, superfärgglada eller hysteriska tapeter, men vad jag däremot gillar är att göra en fondvägg med bara massa böcker!

Nu ska inte det här inlägget handla om fondväggar utan istället om våra bibliotek runt om i landet. Vilken skatt vi har i dessa! När hyllorna börjar bli fulla hemma är det ju utmärkt att låna på biblioteket. Det finns ju allt. Och har inte just ditt bibliotek det du söker så kan de göra fjärrlån från ett annat bibliotek. Förutom böcker så finns ju diverse tidningar att låna. Jag brukar låna Hus & Hem, Lantliv, Hemslöjd m.m. Det blir ju mest inredning;)

Vid mitt senaste besök fick dessa två böcker komma hem till mig. Underbaraclaras Vintagepimp och hemmafix, samt Mia Öhrns Macarons, Cupcakes och Cakepops.

Vad brukar ni låna och läsa för böcker? Har ni något boktips till mig och Linda?

/Frida






fredag 10 januari 2014

Ett fint paket på posten


Har ni sett ett sådant fint paket jag fick på posten! Nästan för fint för att öppna. Men jag visste ju vad som fanns inuti så jag var snabb med att lirka ut innehållet.

 
Där fanns min nya plånbok som jag har beställt från nätbutiken Bokompaniet. Jag hade inte sett detta företag innan jag hittade dem som återförsäljare för P.A.P, men jag blev väldigt förtjust i både utformningen av hemsidan och deras produkter. Dessutom håller de till i Grästorp, bara ett stenkast från mig. De har samlat många trevliga märken inom inredning och design, och även en del vintageprylar. Just nu har de rea, så klicka dig in och kika! 

 
P.A.P designar bland annat väskor och laptopfodral, allt är producerat i Sverige. Hade jag haft en iPad skulle jag gärna ha köpt ett filtfodral till den, de är så fina tycker jag. Superfina handväskor har de också, men jag får nöja mig med plånboken. Det blir inga problem, jag är redan väldigt nöjd och kommer säkert använda den många år framöver.  

Ha en skön helg!

/Linda


måndag 6 januari 2014

Strandbag

Jo, det är sant. Så här i mörkaste månaden har jag sytt mig en strandbag! Det gäller ju att vara beredd när sommaren kommer. Nu kan jag ju ha kassen till mycket annat också men jag tycker att den kommer passa prefekt till sommaren när jag trippar ner till havet för ett dopp. Så här gjorde jag:

1. Inventerade mitt tygförråd för att se vad jag hade hemma och om det fanns något tyg som kunde passa.

2. Hittade en större bit tyg som blivit över från en soffdyna som jag sytt tidigare. Tyget kommer från 10-gruppen och heter Treviso, men just det mönstret verkar inte produceras längre. Tyget är lite kraftigare och passar bra till en kasse.

3. Klippte till två gavlar till kassen, måtten 40 cm * 11 cm.

4. Klippte till det andra stycket som blir sidorna och botten, måttet 91 cm * 35 cm.

5. Sedan sydde jag först fast den ena gaveln och sedan den andra.

6. För att få kanten snygg upptill så sydde jag på ett grått band, samma som jag använde till dessa vimplar.

7. Som handtag sydde jag fast ett par band som suttit på en påse jag fick i en klädbutik.

8. Klart!
/Frida

torsdag 2 januari 2014

God fortsättning på det nya året!

Hoppas att ni har haft en festlig nyårshelg! Idag är det kanske några av er läsare som börjar jobba igen efter en lång ledighet, och därför tänkte jag lämna ett väldigt vardagligt tips den här gången. I december var jag på en julmarknad och där finns ju ofta mycket fina handgjorda saker. Det var många väverier som sålde fina löpare, men det var bara på ett ställe som jag hittade det jag sökte. Disktrasor! Jag har tidigare haft en i 100% lin (finns att köpa hos Norrgavel bland annat) men dessa är hälften bomull. Jag testade nu till jul och jag är väldigt nöjd. Man kan köra dem i tvättmaskinen så det är bra att ha två att byta med. Och så var det ju så härliga färger också, då blir man extra glad.

/Linda